středa 8. prosince 2010

Zmatek

Nečekejte dnes žádné hlubší úvahy (ty tedy asi nečekejte nikdy) ale poslední dobou mám v hlavě trochu zmatek. Možná trochu víc a v různých oblastech se různě stupňuje. A tak bude asi zmatený i tenhle text...

Proč je tolik křesťanů kteří mají Svojí pravdu? Proč nejsme otevřeni rozhovoru? Proč si myslíme že ta naše církev je perfektní a bez chyby, zato ta vedle se nafukuje a přitom dělá tohle a tamhleto špatně? Jistě že jsou rozdíly mezi církvemi, někdy mi ale přijde že jsou větší rozdíly mezi jednotlivými sbory v rámci jedné církve. Proč máme dojem že můj názor a postoj je jediný správný?

Víří mi v hlavě ještě mnoho otázek z jiných soudků. Kdybych na to všechno měl být sám asi bych nebyl mezi živými, tedy minimálně ne duševně.

Nedávno jsem začal číst Žalmy. Mnohé z nich psal David v situacích které si neumím ani představit a přesto říká "Mému srdci dáváš větší radost, než mívají oni z hojných žní a vinobraní. Pokojně uléhám, pokojně spím, neboť ty sám, Hospodine, v bezpečí mi dáváš bydlet."
Děkuji ti Bože! Amen!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.